Skärmavbild 2018-08-14 kl. 11.34.36.png

TOTALRENOVERING I STOCKHOLM

Vi utför totalrenovering av lägenheter och totalrenovering av hus i Stockholm.  Detta kan innebära att vi river och bygger nytt. Eller behåller, slipar och åtgärdar. Genom vår totalrenovering i stockholm kan vi hjälpa dig med hela ledet, från vision, inköp till slutförd renovering.

 

VAD INNEBÄR DET MED EN TOTALRENOVERING?

Att totalrenovera kräver god planering planering, samarbete och problemlösning. Totalrenoveringen i stockholm som vi går igenom gäller för både renovering av hus, villa och lägenhet. Till det tillkommer inredning, köksskåp, vitvaror, kakel och klinker. När man totalrenoverar direkt istället för partiell renovering kan man spara in både tid och pengar.

 
ema11.png
 

VILKA STEG INGÅR I EN TOTALRENOVERING OFTAST?

WC

Toaletter är ett mindre arbete än badrumsrenovering, ett utrymme med toalett utan golvbrunn, ca arbetstid 10 dagar. Vi utför rivning, byggnation och monteringen av inredning. Ytskiktet (kakel, klinker, färg eller tapet) renoveras och kräver inte samma underarbete som utrymmen med golvbrunn (typ ett badrum med tätskikt och fuktspärr). I vår totalrenovering så brukar en mindre wc ingå att renovera. 

Tvättstuga

Att renovera en tvättstuga är ca 20 dagar arbetstid. Arbetet med att renovera en tvättstuga är mer omfattande än WC:n och det beror främst på utrymmets storlek. I en tvättstuga är det framförallt installations- och monteringsarbetena som är mer omfattande (tvättmaskin, torktumlare, skåp, tvättställsbänk mm).


Badrum

Vid totalrenovering av lägenhet i stockholm brukar det i dem ofta fallen ingå en badrumsrenovering. Att renovera ett badrum på ca 5kvm tar ca 21 dagar. Ett badrum har betydligt fler inblandade moment och yrkesfolk. Ett badrum kräver tätskikt, fuktspärr och golvbrunn. Utöver att badrummet ska hålla fukten borta ingår fler monteringsarbeten (kommod, skåp och handdukstork) än WC:n och mer komfort (golvvärme, spotlights och dimmers) än tvättstugan.


Kök

När det kommer till att renovera ett kök så kan det variera beroende på storlek och utformning. Storleken är baserad på antalet köksstommar. Ett mindre kök som oftast ryms i lägenheter under 60kvm brukar omfattas av 10 - 15 stommar, är arbetstiden ca 14 dagar. Ett medelkök som finns i villor och radhus består oftast av 15-20 stommar och tar ca 20 dagar.

 
val10.png
 

Måleri

Vid kalkylering av målning tittar vi på golvytan i kvadrat gånger takhöjden, detta är något man gör i hela måleribranschen. Vid rivning av tapet, bredspackling väggar och tak samt målning av ytskikten blir arbetstiden ca 20 dagar för 100kvm. Det är oftast måleri av hela boendet i en totalrenovering av lägenhet. 

I moderna lägenheter med 250cm i tak och släta betongväggar då blir underarbetet mindre och därav billigare att måla, i detta fall räknar vi med ca 10 dagar för 100kvm.


I sekelskifteslägenheter som vi ofta utför måleri ligger takhöjden på över 300 cm. I detta fall innebär det mer arbete och material och i detta fall kan vi räkna med 24 dagar för 100kvm.


Vid målning och lackering av socklar, dörrar, fönster etc tillkommer det ca 3 arbetsdagar.

Golv

Vid slipning och behandling av golv med två lager hårdvaxolja hamnar arbetstiden på ca 10 dagar för 100kvm. Samma tid vid rivning av nuvarande klickgolv och ersättning med nytt, vi det fallet tillkommer då materialet det nya golvet.


El

Vid kalkylering av EL beräknar man på golvytan. Vid en fullständig renovering av elen, dvs rivning av befintliga eldragningar, dra nya infällda kablar till uttag, dimmers, strömbrytare samt att installera dessa kommer det kosta ca 1300 kr per kvm inklusive standard material. 

Besiktning och Bortforsling av skräp
Efter att renoveringen är avslutad och alla våra proffs gjort sitt arbete påbörjar vi städning av badrummet och vi ser till att få bort allt grovskräp och städar ordentligt efter oss även i entren till fastigheten om du bor i lägenhet.Innan vi lämnar vårt arbete utför vi en intern besiktning, där vi kontrollerar funktionerna och skönhetsdetaljerna. 

 
Bedroom Interior
 

KOSTNAD AV TOTALRENOVERING

Vid en totalrenovering kostnad blir det oftast billigare än om man gör partiell renovering. Det går oftast snabbare och det blir mer effektivt och en lägre kostnad till dig. En totalrenovering kostar ofta mellan 150 000kr och uppåt. 

Om man tar alla ovanstående delmoment och bakar ihop dem till en totalkostnad blir det ca 6000 kr per kvm för en totalrenovering av lägenhet och hus. Då ingår allt arbete, byggmaterial, sophantering och administrativt arbete. Det som tillkommer för dig är inköp av inredning och sakvaror som handfat, blandare, kakel, klinker, köksskåp och vitvaror. Kostnad av en totalrenovering kan även bli högre eller lägre beroende på vilka typ av vitvaror etc.

Skillnaden på priset är om du bor i ett moderna boende eller ett sekelskifte, även om du bor i en villa, radhus eller lägenhet. Hur pass avancerad renovering du vill ha som tex rivning av tapeter, skräddarsytt kök, flytt av avlopp, infräsning av el osv.

Att lägga till fiskbensparkett är mer tidskrävande och höjer därmed det totala kvm priset även marmor i badrummet och penselmåla alla snickerier höjer priset per kvm.

Så en budget renovering ca 6000 kr per kvm, en standardrenovering ca 7500 kr per kvm och en lyxigare renovering ca 10 000 kr per kvm.