liz4.png

KÖKSRENOVERING I STOCKHOLM 

Med många olika storlekar och stilar för en köksrenovering i Stockholm välja mellan har det aldrig varit enklare att skapa något personligt och unikt. Vår specialitet är att designa och renovera kök av högsta kvalitet på flera olika områden, vi slutför din köksrenovering i Stockholm genom riktiga snickare och proffshantverkare.

 

HUR FUNGERAR DET ATT RENOVERA KÖK I STOCKHOLM?

Vår kärlek till ett personligt kök har präglats genom historien om familjens och vår personliga centralpunkt i många år. Det har aldrig utförts så många köksrenoveringar i Stockholm som i år. Inte bara för funktionella men det ska även vara för den sociala delen som köket fyller en värme i våra svenska hem.

När du väljer en köksrenovering i Stockholm genom oss på Lisana att renovera ditt kök så vägleder vi dig här på traven till din kommande köksrenovering. Med vår kunskap och expertis kan vi ge dig goda råd och insikt på hur mycket det kostar att renovera kök i Stockholm och att slutföra din köksrenovering i Stockholm. 

 
gju1.png
 

DE OLIKA STEGEN I EN LYCKAD KÖKSRENOVERING

Genom vårt exempel för en köksrenovering i Stockholm, kommer vi i denna uträkning och exempel att utgå med 15 stycken köksskåp, vi utgår efter Svensk branschpraxis och att alla moment utförs av fackmannamässig standard av behörig arbetskraft med rätt kunskap, försäkring och certifikat.

Standardrenoveringen omfattas av dessa delar:

  1. Befintligt kök rivs & nytt kök monteras.

  2. El dras i väggen till diskmaskin, fläkt, spis, ugn, kyl/frys, 2 st el uttag ovanför bänkskivan och 6 st spotlights i köksstommen ovanför bänkskivan.

  3. Stänkskyddet plattsätts med kakel.

  4. Bänkskiva i laminat eller trä monteras.


Detaljerade delar och timmar:


Rivning – 16 h

Innan renoveringen av köket påbörjas utförs ett noggrant arbete med att sätta skyddsplast på väggar, papp på golvet och dammskydd mot angränsade ytor. I lägenheter skyddar vi entren, hissen, trappen och det våningsplan du bor på.  

Efter att man skyddat ordentligt påbörjar vi med avstängning av vatten samt avlopp, elen kopplas ifrån och säkras. Enrörmokare i Stockholm med riktig behörighet utför detta arbete.  

Nu när ovan är klart kan vi påbörja med rivningen där befintligt kök och vitvaror demonteras med försiktighet för att inte få skador på ytorna. En rivare i Stockholm från Lisana kommer utföra rivningen. 

Förberedande el-arbete – 16 h

Nu när köket är rivet kommer vår elektriker från Stockholm och gör sitt arbete. El dras för diskmaskin, fläkt, spis, ugn, kyl/frys, 2st el uttag ovanför bänkskivan och 6 st spotlights i köksstommen ovanför bänkskivan. 

Montering – 80 h

Efter att elen är dragen påbörjar vi nu monteringen av köket. Montering av kök Stockholm, slutförs oftast av 2  snickare med lång erfarenhet av köksmontering i Stockholm.  Ca 5 arbetsdagar brukar det ta att få ett standard kök på plats. 
Kökssnickarna utför även montering av bänkskivan och håltagning samt montering av handtag på köksluckorna. Sedan tillkommer det montering av passbitar för att få till de viktiga detaljerna så att det blir en jämn linje med väggen och taket. 


Inkoppling av VVS & EL – 32 h

Nu när köket börjar få sin form och är fastmonterad återkommer vår elektriker i Stockholm för att koppla ihop dragna ledningar och installerar vitvarorna och belysningen. Efter elektrikern är det nu rörmokarens del kvar för att installera all vvs så det fungerar som det ska. Montören monterar vitvaror, blandare, disko och vattenlås. Vi använder enbart certifierade rörmokare. 

Kakling och skönhetsdetaljer – 8 h

Nu på slutet utför vi all keramik arbete eller glasarbete ovanför bänkskivan på väggen så kallat stänkskydd. Detta arbete utförs oftast av vår kakelsättare med erfarenhet av kakel, mosaik och glas. Applicering av silikon runt bänkskivan, diskon och stänkskyddet, nu börjar köksrenoveringen i Stockholm att få sin form. 

Besiktning och Bortforsling av skräp
Efter att renoveringen är avslutad och alla våra proffs gjort sitt arbete påbörjar vi städning av badrummet och vi ser till att få bort allt grovskräp och städar ordentligt efter oss även i entren till fastigheten om du bor i lägenhet. Innan vi lämnar vårt arbete utför vi en intern besiktning, där vi kontrollerar funktionerna och skönhetsdetaljerna. 

 
ham1.png
 

UTRÄKNING AV KÖKSRENOVERING I STOCKHOLM

Arbete – 160*600 = 96 000 kr
Material – 20 000 kr
Grovsopor – 2000 kr
Transport – 1500 kr
Summa innan ROT-avdrag – 109 500 kr
Summa efter ROT-avdrag – 85 500 kr

Att utföra en köksrenovering i Stockholm kan variera väldigt mycket i pris. Det går att välja till olika tilläggstjänster till köksrenoveringen som är vanliga under en köksrenovering såsom golvläggning och målning. Vi räknar då separat på dessa ytor och lämnar ett separat pris på detta så du enkelt och tryggt kan se skillnaden på pris. Att tillägga blir det billigare att göra allt på en och samma köksrenovering. 

Ungefärliga priser kostar ca 1400 kr/kvm att göra om ytskikten och 250 - 350 kr/kvm för att slipning och behandling av golv med två lager av hårdvax, att lägga in klickgolv kan bli något billigare.