Skärmavbild 2021-04-20 kl. 17.28.00.png

FASADRENOVERING

Med vår fasadtjänst utför vi total renovering av fasaden. Måleri eller utbyte till trä paneler eller puts. Om skicket på fasaden är bra räcker oftast med slipning och måleri. Vi kan tillhandahålla hela tjänsten från inköpet till utförd renovering.

 

VILKA TYPER AV FASADRENOVERINGAR UTFÖR VI?

Vi är specialister på alla typer av trä, puts och plåtfasader. Vid en totalrenovering ser vil till att även byta ut det gamla undermaterialet och ser till att isolera.

 
FASAD 5 LISANA.png
 

NÄR ÄR DET BÄST ATT RENOVERA?

Börjar det släppa och bli sprickor i fasaden så är det bäst läge att göra en renovering. Vänta inte för länge utan var i god tid med att sätta igång renoveringen. Den bästa tiden för en fasadrenovering är från April - September.

 
Skärmavbild 2021-04-20 kl. 17.29.39.png
 

UTRÄKNING

Måla fasaden
Att måla om fasaden är ett projekt som varierar mycket i kostnad. Fasadmålning kan utföras på olika sätt och i olika omfattning. Här går vi igenom vad som påverkar priset när du målar om huset och din fasad, och vad du bör tänka på för att få en så låg kostnad som möjligt.

På en timme hinner en målare med ca 4 kvadratmeter vanlig fasad, vilket ger ett ungefärligt pris på 350 kr/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag. Utöver arbetskostnaden tillkommer materialkostnaden som beroende på färgval, antal strykningar och kringkostnader kan landa på allt mellan 70-100 kr/kvadratmeter.

Byte av träpanel eller Puts
Byte av träpanel kan kosta omkring 1 700 kronor per kvadratmeter medan puts av en fasad kan kosta över 2 500 kronor per kvadratmeter. En träfasad kan till exempel behöva målas om vart 10:e år. Om du gör jobbet själv blir det avsevärt billigare än om du hyr in ett företag som gör det åt dig, men det måste fortfarande göras för att fasaden ska hålla. Andra material såsom tegel eller plåt kostar mer till att börja med, men sedan behöver du inte göra något med fasaden på många år. Möjligen kan det behövas en fasadtvätt någon gång ibland.