545A3840.jpg

BADRUMSRENOVERING I STOCKHOLM

Håll stilen med våra eleganta alternativ för din badrumsrenovering i Stockholm vad gäller både form och material. Oavsett om du väljer att använda keramik, linoleum, cement kommer vi att säkerställa att slutprodukten är byggd utifrån dina önskemål, behov och efter kakel och keramikrådets branchpraxis. Tätskikt, certifikat och protokoll lämnas efter renoveringen.

 

HUR FUNGERAR EN BADRUMSRENOVERING I STOCKHOLM?

Att renovera ett badrum kan variera, beroende på storlek, ålder, hustyp, skick och vad man vill ändra. På Lisana utför vi en badrumsrenovering i Stockholm där du får en 10 års byggaranti. Efter 20 år räknar försäkringsbolagen att den tekniska livslängden är uppnådd.

I vårt exempel av badrumsrenovering i Stockholm utgår vi ifrån en standardrenovering där vi inte byter plats på avlopp och el. Badrumsrenoveringen utförs branschmannamässigt av försäkrade och behöriga plattsättare, elektriker och rörmokare.

 
alf7.png
 

DE OLIKE STEGEN FÖR EN BADRUMSRENOVERING I STOCKHOLM

Det är en hel del moment som omfattas i en badrumsrenovering i Stockholm. 

Rivning – 19 h

Innan vi sätter igång med grovarbetet såsom rivning utförs ett noggrant arbete med att sätta skyddsplast på väggar, papp på golvet och dammskydd mot angränsade ytor. I lägenheter skyddar vi entren, hissen, trappen och det våningsplan du bor på. Detta är första steget i din badrumsrenovering i Stockholm 

Nu när allt är täckt och välskyddat sätter vi igång med vvs arbetet där vatten och avlopp stängs av. Elektrikern kommer in, säkrar av och kopplar ifrån elen.

Nu påbörjar vår rivare arbetet att demontera inredningen, golvbrunnen, riva taket, väggarna och befintligt material. Vid renovering av badrum i stockholm samlas det en hel del rivmaterial som kan väga upp till 400 kg, vi sorterar dessa i trä, metall, el, rör och porslin som inte blandas. När rivningen är klar sätter vi in elektrikern som påbörjar förarbetet med att spåra in för rör och el. 

Förberedande arbete EL & VVS – 49 h

Nu när badrummet är rivet återkommer våran elektriker och rörmokare för arbete med dragningar och kopplingar. Rörmokaren drar fram rör till tvättstället, kommoden, toalett, dusch, avloppsbrunn och eldragningar för eluttag, strömbrytare, dimmer, golvvärme, belysning och spotlights. Det är viktigt att använda rätt elektriker för en badrumsrenovering i Stockholm. 

Om du har valt golvvärme till badrummet sätter vi nu in elektrisk golvvärme. När ovan är utfört sätter vi igång med gjutning. Under hela projektets gång gör vi en fotografering och dokumentation som du som kund alltid kan ha med dig och till den nya ägaren. 

Återuppbyggnad – 34 h
I detta steg ska vi bygga upp badrummet till den vision som är satt. Väggar byggs upp, taket reglas och golvet gjuts.

Flytspackling, tätskikt & plattsättning – 41 h
Nu är det plattsättarens jobb. Flytspackling innebär att golvet flytspacklas, för att golvet ska få en rätt lutning och fall. Det är ofta i detta moment det kan få fel om man inte är ett riktigt proffs. Efter detta arbete sätter vi på tätskikt som är ett väldigt strikt och regelsatt moment, här ska det helt enkelt bli perfekt, så att ditt badrum blir tätt och inte bildar fukt. Efter att tätskiktet är satt och besiktat följer plattsättningen och är ett respekterat hantverk, där både erfarenhet och talang speglar in. Både det bakom som det estetiska är viktiga. Under detta steg gäller det att respektera noggrannhet, torktider och hantverk.

Montering – 20 h

Nu när plattsättaren har gjort ett väldigt viktigt arbete tar vi in vår snickare som påbörjar arbetet med att montera dörrfoder, tröskeln, skåp, kommod och inredning. Efter det tar vi in vår rörmokare som ska slutföra vvs arbetet, som dusch, toalettstol och blandare. I det senare skedet kommer elektrikern tillbaka och installerar belysning, dimmers, strömbrytare, spegelskåp och installera styrdonet för golvvärmen. 

Målning – 15 h

Som avslutning på arbetet påbörjas målningen av badrummet och detaljerna. Taket spacklas och slipas som sedan målas med speciellt våtrumsanpassad färg som är ett viktigt moment i en badrumsrenovering i Stockholm. 

Besiktning och Bortforsling av skräp
Efter att renoveringen är avslutad och alla våra proffs gjort sitt arbete påbörjar vi städning av badrummet och vi ser till att få bort allt grovskräp och städar ordentligt efter oss även i entren till fastigheten om du bor i lägenhet.

Innan vi lämnar vårt arbete utför vi en intern besiktning, där vi kontrollerar funktionerna och skönhetsdetaljerna. 

 
val9.png
 

UTRÄKNING FÖR EN BADRUMSRENOVERING

När du väljer ett badrumsföretag i Stockholm som ska renovera ditt badrum är det viktigt att man anlitar någon med behörig personal och som lämnar en dokumentation och certifikat. Ett seriöst byggföretag i Stockholm ligger på ett timpris på 450 - 600 kr i timmen. Plattsättare, elektriker och rörmokare är dyrare än rivare och målare.

Arbete – 178h*570 = 101 460 kr

Material – 30 000 kr

Sophantering – 6000 kr

Transport – 2000 kr

Kostnad renovera badrum – 139 460 kr

Är du berättigad för ROT-avdrag, kan du räkna bort 30% av den arbetskostnad som är berättigat avdrag enligt Skatteverkets regler om ROT-avdrag. Vilket i denna uppställning blir ca 30 438 kr, vilket då betyder att kostnaden för att renovera detta badrum skulle blir 109 022 kr efter ROT-avdrag.